Caută     
    ŞTIRI       CANAL TV       ANUNŢURI       HARTA       CONTACT
 Stiri - Divertisment
Biletele pentru Festivalul Internațional ”Hora din străbuni”, puse în vânzare de miercuri
Biletele pentru Festivalul Internațional ”Hora din străbuni”, care se va desfășura în perioada 2-6 august la Vaslui, vor fi puse în vânzare de mâine, la casa de bilete a Teatrului de vară.

15 lei este prețul final pentru bilete stabilit de către organizatorii Festivalului Internațional ”Hora din străbuni”, ce se va desfășura în prima săptămână a lunii august la Vaslui. Cei care vor opta pentru toate cele patru zile de spectacole vor trebui să plătească 50 de lei, reprezentând contravaloarea unui abonament, ceea ce înseamnă că vor economisi 10 lei și au garanția că vor putea urmări evoluția tuturor celor 11 țări prezente în cadrul festivalului.

Atât biletele cât și abonamentele vor putea fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrului de vară, care va fi deschisă de luni până vineri între orele 10-12 și 15.30-17.30, precum și sâmbătă și duminică, între orele 10-12 și 14-16.

”Spre deosebire de Festivalul Umorului, nu există restricții cu privire la numărul de bilete sau abonamente ce poate fi achiziționat, având în vedere numărul mult mai mare de locuri disponibile”, ne-a declarat directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Vaslui, Lucian Onciu.

La gala festivalului din 6 august, accesul va fi liber pentru toată lumea. Asta în condițiile în care locul de desfășurare va în Centrul Civic al municipiului Vaslui, începând cu ora 20.

Sursa: EstNews, Ionuț Preda
adaugat pe 16/07/2019 06:30
CONTINUARE
Cristian Mungiu, invitat special al Caravanei Zilele Filmului Românesc la Vaslui
În cadrul Caravanei Zilele Filmului Românesc la Vaslui, filmul Amintiri din Epoca de Aur, Dragoste în timpul liber (regia: Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu) va fi difuzat sâmbătă, 6 iulie, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară, în prezența regizorului și scenaristului Cristian Mungiu.

Caravana Les Films de Cannes à Vaslui se va desfășura în perioada 5 - 14 iulie la Teatrul de Vară

VINERI, 5 iulie, de la ora 21:00
va avea loc proiecția filmului Apusul/Sunset, în regia lui László Nemes, film care a fost prezentat în premieră la Veneția în 2018, unde a câștigat premiul criticilor FIPRESCI.
DUMINICA, 7 iulie, la ora 21:00, la Teatrul de Vară va fi proiectat Paterson, un film-poezie al celebrului Jim Jarmusch. Paterson trăiește în Paterson, New Jersey, acest oraș al poeților – de la William Carlos Williams la Allan Ginsberg – azi în decădere.
VINERI, 12 iulie, co-producția Franța – România – Spania – Belgia – Statele Unite, turnată parțial în România de către Mobra Films, avându-i în distribuție pe marii actori John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed, The Sisters Brothers/ Frații Sisters va rula de la ora 21:00. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția 2018, unde a câștigat Leul de Argint pentru Cel mai bun regizor.
SAMBATA, 13 iulie, The Florida Project/Proiectul Florida, în regia actorului Sean Baker va fi văzut pe ecranul Teatrului de Vară din oraș. Filmul a avut premiera mondială la Cannes în 2017 și a fost extrem de lăudat pentru regie și jocul actoricesc al lui Prince și William Dafoe.
Caravana se va încheia DUMINICA, pe 14 iulie, de la ora 21:00 cu proiecția filmului Cold War/Războiul Rece (Premiul pentru regie, Cannes).

Intrarea publicului iubitor al cinematografiei este LIBERĂ.

Caravana Les Films de Cannes
dă șansa publicului din țară să vadă unele dintre cele mai recente filme, prezentate sau premiate la cel mai important festival de film din lume. Caravana duce mai departe demersul inițiat în 2016 de a reobișnui publicul din România cu un cinema de calitate.
Proiectul este organizat de Asociația Cinemascop și Voodoo Films, în parteneriat cu Primăria Municipiului Vaslui.

Sursa: Prof. Clitemnestra-Geanina TOFAN, Purtător de cuvânt, Primăria municipiului Vaslui
adaugat pe 04/07/2019 06:30
CONTINUARE
Vaslui - Gazda Caravanei Zilele Filmului Românesc
Vaslui - gazda Caravanei Zilele Filmului Românesc din vara aceasta
14, 15 și 17 iunie
21 - 23 iunieÎnceputul verii ajunge la inimile iubitorilor de film românesc din Vaslui, cu o selecție a celor mai noi filme românești, premiate sau participante la festivaluri prestigioase, precum și câteva filme regizate de Cristian Mungiu.

Caravana poposește în zilele de 14, 15 și 17 iunie cu o primă serie de proiecții, ulterior de pe 21 pe 23 iunie. Filmele vor fi difuzate la Teatrul de Vară de la ora 21.00, intrarea fiind liberă (dacă vremea va fi nefavorabilă, proiecțiile vor fi reprogramate).

Proiectul Caravana Zilele Filmului Românesc (finanțat de Centrul Național al Cinematografiei) este organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop în parteneriat cu Primăria Municipiului Vaslui.

Primul film propus este Occident, filmul din 2002 al regizorului Cristian Mungiu, care îl distribuie pe Alexandru Papadopol într-o comedie despre un cuplu care nu se descurcă cu banii în Romania și se gândește să emigreze. Occident este o privire ironic-amară asupra situațiilor uneori hazlii, alteori ridicole și de cele mai multe ori fără soluție în care ne aruncă viața. În aceeași măsură, filmul e și o poveste despre întâmplare, despre coincidențe, despre surprize și despre timp. Proiecția lui se va realiza vineri, 14 iunie.

Lemonade (r. Ioana Uricaru) spune povestea Marei, o mamă singură, în vârstă de 30 de ani, aflată în Statele Unite pentru o slujbă temporară ca asistent medical și care se căsătoreşte cu americanul Daniel. Când începe demersurile pentru a obţine permisul de şedere, Mara îşi dă seama că America reală nu seamănă cu cea din visurile ei. Lemonade a fost nominalizat la Film Independent Spirit Awards 2019, premiat pentru regie la Sarajevo și selecționat la Tribeca și va putea fi urmărit sâmbătă, 15 iunie.

Distanța dintre mine și mine (r. Mona Nicoară, Dana Bunescu) este un film ce o are în centru pe Nina Cassian, poetă avangardistă, compozitoare și graficiană, a cărei viață a fost o luptă între estetică și etică. Prin cruntele realități ale fascismului, comunismului și exilului în capitalism, cea mai fascinantă femeie din literatura română și-a păstrat libertatea interioară și credința copilărească într-un basm utopic. Filmul a fost distins cu Premiul publicului la Les Films de Cannes a Bucarest în 2018 și va fi difuzat luni, 17 iunie.

Regizat de Nae Caranfil, 6,9 pe scara Richter este o comedie gata să cutremure Vasluiul. Un tânăr actor de teatru are un rol complicat într-un spectacol de „musical”, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți „experții”. Însă „adevăratul” cutremur pentru el se dovedește a fi re-apariția intempestivă a propriului său tată, după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul și bulversându-i existența. 6,9 pe scara Richter va fi difuzat vineri, 21 iunie.

Amintiri din Epoca de Aur este un film colectiv, scris și produs de regizorul român Cristian Mungiu, ce cuprinde 6 scurtmetraje, grupate în două părți care au fost lansate succesiv. Comedia prezintă legendele urbane care circulau în perioada dictaturii comuniste din România. Cele două părți ale filmului vor fi proiectate la Vaslui pe 22 și 23 iunie.


Sursa: Prof. Clitemnestra-Geanina TOFAN, Purtător de cuvânt, Primăria municipiului Vaslui
adaugat pe 14/06/2019 00:30
CONTINUARE
Spectacol in Centrul Civic susținut de Corala bărbătească Armonia
Ca în fiecare an, de Ziua Națională a Tineretului, sunt organizate și prezentate prin mijloacele existente, tot felul de activități, culturale, sociale, artistice și sportive specifice tineretului. Așadar, marți, 2 mai 2019, Primăria municipiului Vaslui continuă în luna mai tradiția evenimentelor culturale, educative și sportive dedicate întregii comunități.
Astfel, după spectacolul folcloric de pe 01 mai 2019, după activitățile sportive și concertele dedicate Zilei Naționale a Tineretului – 02 mai, după susținerea acordată acțiunii Vasluiul pedalează și organizarea , ne face o deosebită plăcere să vă anunțăm că agenda evenimentelor este, în continuare, una plină de surprize plăcute pentru toți vasluienii iubitori de culoare și sunet.
Ziua de joi, 16 mai, va începe cu sfințirea capelei cu hramul ”Sf. Mare Mucenic Tămăduitor Pantelimon și Sfântul Apostol Andrei” din cadrul DGASPC Vaslui, eveniment la care va participa Corala bărbătească Armonia, susținând vocal solemnitatea momentului religios.
Știm că vasluienii au apreciat de fiecare dată prestația extraordinară a celor 25 de membri ai coralei și repertoriul lor foarte diversificat, astfel încât joi, 16 mai, de la ora 18.00, invităm iubitorii de frumos la un spectacol de muzică folclorică al Coralei ARMONIA și orchestrei folclorice DIVERTIS în Parcul Copou (în caz de vreme nefavorabilă, concertul se va ține în Casa de Cultură a Sindicatelor Vaslui, în limita locurilor disponibile).
Săptămâna continuă cu spectacolul de culoare, întrucât vineri, 17 mai, Centrul Civic al municipiului Vaslui va fi inundat de splendoarea Serbării Florilor, ediția a IV-a. În acest an, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor Vaslui vor fi 8 expozanți instituții publice din țară (Pitești, Ploiești, Iași, Galați, București, Bârlad, Huși și Vaslui), iar în Centrul Civic vor fi prezenți peste 30 de producători și comercianți de plante ornamentale, flori, diferite soiuri de arbori, pomi fructiferi, răsaduri și plante suculente, dar și utilaje specifice grădinăritului. Serbarea Florilor poate fi admirată zilnic, în intervalul orar 09.00 – 19.00, în perioada 17 mai – 19 mai 2019.
Totodată, în data de 18 mai, de la ora 19.00 la ora 21.00, pe scena din centru vor concerta artiștii Asociației MuzArt Vaslui, într-un concert festiv vocal-instrumental, sub îndrumarea prof. Beniamin Harii.
Invităm vasluienii să participe în număr cât mai mare la regalul de muzică și culoare din evenimentele anunțate!Sursa: Prof. Clitemnestra-Geanina TOFAN, Purtător de cuvânt, Primăria municipiului Vaslui
adaugat pe 15/05/2019 00:30
CONTINUARE
2 Mai - Ziua Națională a Tineretului
Primăria municipiului Vaslui continuă în luna mai tradiția evenimentelor culturale, educative și sportive dedicate întregii comunități.
Astfel, după spectacolul folcloric de pe 01 mai 2019, după activitățile sportive și concertele dedicate Zilei Naționale a Tineretului – 02 mai, după susținerea acordată acțiunii Vasluiul pedalează și organizarea Festivalului-concurs Mai cu FOLK, ne face o deosebită plăcere să vă anunțăm că agenda evenimentelor este, în continuare, una plină de surprize plăcute pentru toți vasluienii iubitori de culoare și sunet.
Ziua de joi, 16 mai, va începe cu sfințirea capelei cu hramul ”Sf. Mare Mucenic Tămăduitor Pantelimon și Sfântul Apostol Andrei” din cadrul DGASPC Vaslui, eveniment la care va participa Corala bărbătească Armonia, susținând vocal solemnitatea momentului religios.
Știm că vasluienii au apreciat de fiecare dată prestația extraordinară a celor 25 de membri ai coralei și repertoriul lor foarte diversificat, astfel încât joi, 16 mai, de la ora 18.00, invităm iubitorii de frumos la un spectacol de muzică folclorică al Coralei ARMONIA și orchestrei folclorice DIVERTIS în Parcul Copou (în caz de vreme nefavorabilă, concertul se va ține în Casa de Cultură a Sindicatelor Vaslui, în limita locurilor disponibile)
Săptămâna continuă cu spectacolul de culoare, întrucât vineri, 17 mai, Centrul Civic al municipiului Vaslui va fi inundat de splendoarea Serbării Florilor, ediția a IV-a. În acest an, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor Vaslui vor fi 8 expozanți instituții publice din țară (Pitești, Ploiești, Iași, Galați, București, Bârlad, Huși și Vaslui), iar în Centrul Civic vor fi prezenți peste 30 de producători și comercianți de plante ornamentale, flori, diferite soiuri de arbori, pomi fructiferi, răsaduri și plante suculente, dar și utilaje specifice grădinăritului. Serbarea Florilor poate fi admirată zilnic, în intervalul orar 09.00 – 19.00, în perioada 17 mai – 19 mai 2019.
Totodată, în data de 18 mai, de la ora 19.00 la ora 21.00, pe scena din centru vor concerta artiștii Asociației MuzArt Vaslui, într-un concert festiv vocal-instrumental, sub îndrumarea prof. Beniamin Harii.
Invităm vasluienii să participe în număr cât mai mare la regalul de muzică și culoare din evenimentele anunțate!

Sursa: Ramona Ailioaiei, Directia Cultura, Tineret si Sport, Primăria Municipiului Vaslui
adaugat pe 02/05/2019 06:30
CONTINUARE
Spectacol Folcloric în Parcul Copou din Vaslui
Vasluienii, și nu numai, sunt invitați miercuri, 1 mai 2019 in Parcul Copou la ora 12.00, la Spectacolul Folcloric organizat de Primăria Municipiului Vaslui, Consiliul Local Vaslui și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.
Formațiile artistice care contribuie la realizarea spectacolului sunt: Grupul Folcloric “MUGUREL”, Ansamblul de Dansuri “HORA VASLUIULUI”, Grupul Folcloric “FLOAREA DORULUI” și Orchestra de muzică populară ”Rapsodia Vasluiului”.
Sursa: Ramona Ailioaiei, Directia Cultura, Tineret si Sport, Primăria Municipiului Vaslui
adaugat pe 27/04/2019 08:30
CONTINUARE
Festivalul –concurs Național de muzică și dans popular „Cântec drag din plai străbun”
Festivalul-concurs Național de muzică și dans popular „Cântec drag din plai străbun” își propune să ofere un cadru de afirmare iubitorilor muzicii și dansurilor populare românești. Acesta se adresează soliștilor vocali și instrumentiști, grupurilor vocal-instrumentale și coregrafice, care se apropie cu dragoste și respect de cântecele și dansurile tradiționale românești din fiecare zonă folclorică.Festivalul –concurs National de muzica si dans popular “Cantec drag din plai strabun” isi propune sa ofere un cadru de afirmare iubitorilor muzicii si dansurilor populare romanesti.
Acesta se adreseaza solistilor vocali si instrumentisti, grupurilor vocal-instrumentale si coregrafice, care se apropie cu dragoste si respect de cantecele si dansurile traditionale romanesti din fiecare zona folclorica.
Concurentii vor evolua in cadrul a cinci sectiuni, dupa cum urmeaza:
1. Solisti vocali:
– grupa de varsta – 4 – 7 ani;
– grupa de varsta – 8 – 10 ani;
– grupa de varsta – 11 – 13 ani;
– grupa de varsta – 14 – 17 ani;
– grupa de varsta – peste 18 ani.
2. Solisti instrumentisti:
– grupa de varsta – pana la 11 ani;
– grupa de varsta – 12 – 17 ani;
– grupa de varsta – peste 18 ani.
3. Grupuri vocale
4. Ansambluri folclorice
(orchestra+solisti+dansuri)
5. Formatii de dansuri populare (independente, numai dansuri).
Solistii vocali si instrumentisti, vor interpreta o melodie de muzica populara romaneasca, reprezentativa pentru zona folclorica respectiva. Categoriile solisti vocali 14 – 17 ani si peste 18 ani, vor interpreta si un fragment dintr-o doina sau o balada.

Informatii suplimentare se pot obtine la Casa de Cultura Vaslui, telefon 0235.311.851, e-mail:[email protected]

(Sursa: radioiasi.ro)
adaugat pe 10/04/2019 06:30
CONTINUARE
Concursul Național de Interpretare MUZArt, Ediția a VIII-a
Ce de-a VIII-a ediție a Concursului Național de Interpretare MUZ Art, concurs al tinerilor pianisti, va avea loc sâmbătă, 30 martie 2019, pe scena Centrului Cultural „Alexandra Nechita” Vaslui; deschiderea concursului la ora 9.00, iar la ora 18.00, festivitatea de decernare a premiilor.
...
adaugat pe 28/03/2019 00:30
CONTINUARE
Actrița Cezara Dafinescu prezentă la Bârlad
Actrița Cezara Dafinescu va juca azi, 18 martie, pe scena teatrului bârlădean “Victor Ion Popa”, ȋn piesa “Jumătatea mea bărbatul”...
adaugat pe 18/03/2019 05:35
CONTINUARE
Concertul Primăverii la Sala Polivalentă
Cele mai frumoase capodopere vocale și instrumentale clasice, pop și pop-opera, coloane sonore din filme celebre și duete de excepție, într-un spectacol organizat de Primăria Municipiului Vaslui și Consiliul Local Vaslui la Sala Polivalentă Vaslui, pe 8 Martie 2019, ora 17.00, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii.
...
adaugat pe 07/03/2019 05:35
CONTINUARE
 postari mai vechi >>
 Categorii de stiri
Administratie
Politica
Economie
Locuri de munca
Justitie
Cultura
Sanatate
Educatie
Divertisment
Sport
Evenimente
Social
Meleaguri vasluiene
National
International
 Publicitate
 Categorii de videoclip-uri
Administratie
Politica
Educatie
Cultura
Divertisment
Sport
Evenimente
Social
Meleaguri vasluiene
National
 Urmariti-ne si pe Facebook!