Caută     
    ŞTIRI       CANAL TV       ANUNŢURI       HARTA       CONTACT
 Stiri - Social
Husi: Bucurie, zambete si voie buna pentru 250 de copii in Tabara 'Copilarie si credinta'


Săptămâna trecută s-a finalizat, la Huşi, tabăra „Copilărie şi credinţă”, dedicată de Episcopia Huşilor copiilor din municipiul Huşi şi împrejurimi. Aproximativ 250 de copii au avut parte, timp de 3 zile, alături de animatorii Asociaţiei JoyCamps Romania şi de voluntarii Departamentuui de tineret ai Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Huşi, de o mini-vacanţă în adevăratul sens al cuvântului.
FOTO

(Sursa: bzv.ro)
adaugat pe 07/08/2019 07:40
CONTINUARE
În atenția absolvenților promoției 2019
În termen de 60 de zile de la absolvire, persoanele care au obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii, sunt așteptate să se înregistreze în evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă pentru a beneficia servicii personalizate în vederea integrării pe piața forței de muncă.

”Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Astfel, absolvenții instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, beneficiază de servicii de informare și consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare”, precizeaza reprezentanții AJOFM Vaslui.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidențele agențiilor teritoriale ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt:
• actul de identitate, în original și copie;
• actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii, în original și copie;
• adeverința medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale.

Prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii.


(Sursa: EstNews, Paul Alexa)
adaugat pe 19/07/2019 06:40
CONTINUARE
Viacons Rutier Huși va asfalta trei dumuri naționale
Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași au semnat cu firma vasluiană Viacons Rutier două acorduri-cadru cu o valabilitate de doi ani și un prim contract subsecvent privind furnizarea de mixturi asfaltice și executarea de lucrări de așternere a covoarelor asfaltice pe drumurile naționale din administrarea DRDP Iași.

Primul acord-cadru are o valoare totală de 9,940 milioane lei și vizează livrarea în vederea așternerii a 31.500 tone mixtură asfaltică de tip BA 16 și a 3.500 tone mixtură de tip MAS 16, în cadrul programului de întreținere curentă a îmbrăcăminții asfaltice aferente drumurilor naționale de pe raza județului Vaslui.

Totodată, a fost semnat și un prim contract subsecvent privind livrarea în vederea așternerii a 16.300 tone de mixtură de tip BA 16, în valoare de 5,431 milioane lei.

”În perioada imediat următoare, SC Viacons Rutier SA Huși va intra la lucru pe DN 2F, DN 15D și DN 24A. Estimăm că până la mijlocul lunii august vasluienii vor beneficia de peste 70 km de covoare asfaltice noi, ceea ce va conduce la confort și siguranță sporite în trafic”, a declarat ing. Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași, în condițiile în care termenul limită prevăzut pentru lucrările de așternere a covoarelor asfaltice este 31 octombrie 2019.

DRDP Iași și SC Viacons Rutier SA Huși au mai semnat un acord-cadru în valoare de 6 milioane lei, privind furnizarea a 20.000 tone de mixtură asfaltică de tip BA 16 pentru drumurile naționale din județul Galați, contractele subsecvente urmând a fi semnate în perioada următoare.

SC Viacons Rutier SA Huși este câștigătoarea unei licitații privind furnizarea și așternerea de mixturi asfaltice pentru drumurile naționale din administrarea DRDP Iași, organizată în luna mai.


(Sursa: tvtotal.ro)
adaugat pe 08/07/2019 06:40
CONTINUARE
Portal pentru servicii furnizate online catre cetateni, la Primaria Vaslui, in 2021
Municipalitatea vasluiana a reusit accesarea proiectului „Sistem informatic integrat de e-administratie pentru imbunatatirea accesului populatiei la servicii electronice si simplificare administrativa” in Municipiul Vaslui, cod SIPOCA 570 / MySMIS 126350. Cu o finantare de 2.433.531,12 lei si avand drept termen final de implementare 9 iunie 2021, proiectul va permite implementarea unui portal prin care cetatenii sa poata introduce date, sa transmita sau sa solicite informatii si documente, fara a mai fi nevoie de prezenta fizica a solicitantului la ghiseele primariei.

Municipiul Vaslui este beneficiarul contractului de finantare nr. 341/09.04.2019 cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA), care are ca obiect implementarea proiectului: „Sistem informatic integrat de e-administratie pentru imbunatatirea accesului populatiei la servicii electronice si simplificare administrativa” la nivelul municipiului Vaslui, proiect a carui lansare oficiala a avut loc miercuri, 26 iunie. Proiectul are ca obiectiv general consolidarea capacitatii institutionale a Primariei Municipiului Vaslui prin implementarea de masuri de simplificare administrativa si optimizare a furnizarii serviciilor catre cetateni. „Prin acest proiect se urmareste implementarea unor sisteme informatice pentru managementul integrat al fluxurilor de activitati si dezvoltarea, cresterea gradului de sofisticare a serviciilor online furnizate catre cetateni, inclusiv prin digitalizarea arhivei la nivelul Primariei Municipiului Vaslui. Implementarea acestui proiect va avea ca efect imbunatatirea proceselor interne ale institutiei si serviciile furnizate catre cetateni/mediu de afaceri, contribuind la atingerea obiectivelor Strategiei pentru consolidarea administratiei publice 2014-2020”, a explicat Radu Baltatu, managerul de proiect.
Din punctul de vedere a cetatenilor municipiului Vaslui, cel mai important obiectiv specific a acestui proiect se refera la implementarea unei platforme de tip portal pentru servicii care sa fie furnizate online. Practic, este vorba de un site ce permite introducerea de date, persoanele fizice si juridice urmand ca, dupa crearea unui cont si autentificare, sa introduca solicitarile, sa transmita sau sa solicite documente, fara a mai fi nevoie sa stea la coada la ghisee pentru a solicita si completa diverse forumulare. In acest scop, in cadrul proiectului se va achizitiona si da in exploatare inclusiv un terminal interactiv, pentru eliberarea documentelor.

Deasemenea, in cadrul proiectului, 165 de lucratori din aparatul de specialitate a Primarului municipiului Vaslui vor fi instruiti in scopul imbunatatirii abilitatilor si cunostintelor pentru utilizarea sistemelor informatice dezvoltate prin proiect si pentru gestionarea documentelor electronice. Nu in ultimul rand, se va lucra la optimizarea activitatilor interne ale functionarilor, prin implementarea unei platforme integrate de management al activitatilor si al inregistrarilor, inclusiv prin digitalizarea si gestiunea electronica a arhivei primariei Vaslui.

„In urma implementarii proiectului se vor obtine o serie de rezultate, de care vor beneficia atat angajatii Municipiului Vaslui, cat si cetatenii si mediul de afaceri din municipiul Vaslui. Practic, este vorba de o modernizare prin informatizare a serviciilor oferite cetatenilor, prin eficientizarea activitatii salariatilor si conducerii institutiei, lucruri care se vor rasfrange pozitiv asupra contribuabililor din municipiului Vaslui si nu numai, care, astfel, isi vor rezolva mult mai rapid si comod problemele si solicitarile. La finalul acestui important proiect, nu neaparat prin suma accesata, cat mai ales prin contributia pe care rezultatele sale le vor avea asupra activitatii institutiei noastre, serviciile Primariei municipiului Vaslui vor ajunge la un standard mai inalt, comparabil cu cel oferit de marile orase”, a mai explicat Radu Baltatu, managerul de proiect.

(Sursa: Monitorul de Vaslui, Marian Mocanu)
adaugat pe 28/06/2019 06:40
CONTINUARE
Impreuna pentru o comunitate mai sigura
In perioada 8 mai – 12 iunie 2019, Serviciul de Probatiune Vaslui, in colaborare cu Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, a derulat programul de reintegrare sociala „Prevenirea Secundara si Tertiara a Recidivei”, ce are ca scop cresterea gradului de siguranta comunitara in judetul Vaslui, cresterea calitatii procesului de...
adaugat pe 13/06/2019 06:40
CONTINUARE
Unchiul Vanea, în regia bârlădeanului Ștefan Alexiu, la teatrul V. I. Popa
Premieră la Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad! Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18.30, iubitorii de teatru sunt invitați să vizioneze spectacolul cu piesa „Unchiul Vanea”, de A. P. Cehov....
adaugat pe 09/05/2019 06:40
CONTINUARE
Mersul trenurilor în minivacanţa de 1 Mai 2019
CFR Călători a pus în circulaţie, pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, toate locomotivele şi vagoanele disponibile, pentru a asigura accesul spre principalele destinaţii turistice.....
adaugat pe 01/05/2019 00:40
CONTINUARE
Judetul Vaslui, doi premianti la Gala Excelentei in Asistenta Sociala
Oana-Elena Bontea, inspector principal in cadrul Directiei de Asistenta Sociala din Primaria Negresti, a fost desemnata castigatoare la categoria „Asistentul social din domeniul asistentei sociale comunitare”, in timp ce deputatul barladean Adrian Solomon a fost declarat „Politicianul anului”. Festivitatea a avut loc pe 19 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Asistentei Sociale, la Ateneul Roman....
adaugat pe 21/03/2019 06:00
CONTINUARE
Au venit biletele de tratament balnear!
De pe 18 martie 2019 Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui începe procesul de alocare a biletelor la tratament balnear, asigurate prin unitațile de tratament aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP)...
adaugat pe 15/03/2019 07:40
CONTINUARE
Planul de actiune 2019 a serviciilor sociale in Municipiul Vaslui
Tinand cont de strategiile locale si nationale de dezvoltare a serviciilor sociale, precum si de programele nationale de protectie a copilului, familiei, persoanelor varstnice, persoanelor cu dizabilitati, precum si a altor persoane, grupuri sau comunitati aflate in nevoie sociala...
adaugat pe 06/03/2019 06:00
CONTINUARE
 postari mai vechi >>
 Categorii de stiri
Administratie
Politica
Economie
Locuri de munca
Justitie
Cultura
Sanatate
Educatie
Divertisment
Sport
Evenimente
Social
Meleaguri vasluiene
National
International
 Publicitate
 Categorii de videoclip-uri
Administratie
Politica
Educatie
Cultura
Divertisment
Sport
Evenimente
Social
Meleaguri vasluiene
National
 Urmariti-ne si pe Facebook!