Caută     
    ŞTIRI       CANAL TV       ANUNŢURI       HARTA       CONTACT
 Vaslui - Gazda Caravanei Zilele Filmului Românesc
Categoria: [Divertisment]
alte stiri din aceasta categorie
Vaslui - gazda Caravanei Zilele Filmului Românesc din vara aceasta
14, 15 și 17 iunie
21 - 23 iunieÎnceputul verii ajunge la inimile iubitorilor de film românesc din Vaslui, cu o selecție a celor mai noi filme românești, premiate sau participante la festivaluri prestigioase, precum și câteva filme regizate de Cristian Mungiu.

Caravana poposește în zilele de 14, 15 și 17 iunie cu o primă serie de proiecții, ulterior de pe 21 pe 23 iunie. Filmele vor fi difuzate la Teatrul de Vară de la ora 21.00, intrarea fiind liberă (dacă vremea va fi nefavorabilă, proiecțiile vor fi reprogramate).

Proiectul Caravana Zilele Filmului Românesc (finanțat de Centrul Național al Cinematografiei) este organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop în parteneriat cu Primăria Municipiului Vaslui.

Primul film propus este Occident, filmul din 2002 al regizorului Cristian Mungiu, care îl distribuie pe Alexandru Papadopol într-o comedie despre un cuplu care nu se descurcă cu banii în Romania și se gândește să emigreze. Occident este o privire ironic-amară asupra situațiilor uneori hazlii, alteori ridicole și de cele mai multe ori fără soluție în care ne aruncă viața. În aceeași măsură, filmul e și o poveste despre întâmplare, despre coincidențe, despre surprize și despre timp. Proiecția lui se va realiza vineri, 14 iunie.

Lemonade (r. Ioana Uricaru) spune povestea Marei, o mamă singură, în vârstă de 30 de ani, aflată în Statele Unite pentru o slujbă temporară ca asistent medical și care se căsătoreşte cu americanul Daniel. Când începe demersurile pentru a obţine permisul de şedere, Mara îşi dă seama că America reală nu seamănă cu cea din visurile ei. Lemonade a fost nominalizat la Film Independent Spirit Awards 2019, premiat pentru regie la Sarajevo și selecționat la Tribeca și va putea fi urmărit sâmbătă, 15 iunie.

Distanța dintre mine și mine (r. Mona Nicoară, Dana Bunescu) este un film ce o are în centru pe Nina Cassian, poetă avangardistă, compozitoare și graficiană, a cărei viață a fost o luptă între estetică și etică. Prin cruntele realități ale fascismului, comunismului și exilului în capitalism, cea mai fascinantă femeie din literatura română și-a păstrat libertatea interioară și credința copilărească într-un basm utopic. Filmul a fost distins cu Premiul publicului la Les Films de Cannes a Bucarest în 2018 și va fi difuzat luni, 17 iunie.

Regizat de Nae Caranfil, 6,9 pe scara Richter este o comedie gata să cutremure Vasluiul. Un tânăr actor de teatru are un rol complicat într-un spectacol de „musical”, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți „experții”. Însă „adevăratul” cutremur pentru el se dovedește a fi re-apariția intempestivă a propriului său tată, după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul și bulversându-i existența. 6,9 pe scara Richter va fi difuzat vineri, 21 iunie.

Amintiri din Epoca de Aur este un film colectiv, scris și produs de regizorul român Cristian Mungiu, ce cuprinde 6 scurtmetraje, grupate în două părți care au fost lansate succesiv. Comedia prezintă legendele urbane care circulau în perioada dictaturii comuniste din România. Cele două părți ale filmului vor fi proiectate la Vaslui pe 22 și 23 iunie.


Sursa: Prof. Clitemnestra-Geanina TOFAN, Purtător de cuvânt, Primăria municipiului Vaslui
 Distribuie aceasta pagina
Divertisment
Festivalul Fanfarelor a strâns mii de oameni din județ la Pădureni
adaugat pe 23/09/2019 06:30
Divertisment
Municipiul Vaslui, gazda unui nou festival, cel al ”Zilelor teatrului tânăr”
adaugat pe 19/09/2019 07:40
Divertisment
Festivalul-Concurs Internaţional de Muzică Uşoară „CONSTELAŢIA NECUNOSCUTĂ”, ediția a 49-a
adaugat pe 09/09/2019 00:40
Divertisment
Actorul bârlădean Emilian Oprea s-a căsătorit
adaugat pe 04/09/2019 06:30
Divertisment
Invitație la Târgul Meșterilor Populari în Parcul Copou
adaugat pe 02/09/2019 06:30
Divertisment
Pista de skateboarding de la Vaslui
adaugat pe 02/09/2019 06:30
Divertisment
Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui, Ediția 2019
adaugat pe 14/08/2019 00:45
Divertisment
Open Camp 2019: Programul concertelor
adaugat pe 19/07/2019 05:30
Divertisment
Biletele pentru Festivalul Internațional ”Hora din străbuni”, puse în vânzare de miercuri
adaugat pe 16/07/2019 06:30
 Categorii de stiri
Administratie
Politica
Economie
Locuri de munca
Justitie
Cultura
Sanatate
Educatie
Divertisment
Sport
Evenimente
Social
Meleaguri vasluiene
National
International
 Publicitate
 Categorii de videoclip-uri
Administratie
Politica
Educatie
Cultura
Divertisment
Sport
Evenimente
Social
Meleaguri vasluiene
National
 Urmariti-ne si pe Facebook!